TuiNa massagetherapie

In China heet lichaamsmassage TuiNa, wat letterlijk ‘duw en pak’ betekent. Het is zowel preventief als bij klachten toe te passen. De massagetechnieken hebben effect op de spieren en gewrichten, maar ook op een dieper niveau, het niveau van Chi. TuiNa beïnvloedt de stroming van deze levensenergie die door de meridianen stroomt. Bij TuiNa wordt er druk uitgeoefend op deze meridianen en hun specifieke punten, die acupunctuurpunten worden genoemd. Hierdoor kan de Chi vrij en gelijkmatig door het lichaam stromen zodat er herstel kan plaatsvinden en balans kan terugkomen.

 

TuiNa is zeer geschikt bij pijn in de spieren en gewrichten als gevolg van blessures, slijtage en chronische overbelasting. Ook aandoeningen die te maken hebben met stress zijn goed te behandelen, als ook chronische aandoeningen die verergeren door stress. Daarnaast wordt het afweersysteem versterkt. Omdat TuiNa holistisch werkt heeft het ook effect op het welbevinden en de vitaliteit. 

 

Vooraf aan een TuiNa massage behandeling wordt een anamnese afgenomen. Een anamnese bestaat uit een vraaggesprek, een tongdiagnose en een polsdiagnose. Voor de eerste afspraak wordt dan ook meer tijd gereserveerd.

 

Kosten TuiNa therapie: 

30 min: €20,-

60 min: €35,-

 

Massages van 30 minuten zijn van toepassing op het aanpakken van lokale klachten zoals pijn in nek, schouders en arm. 

 

Tarieven zijn geldig tot en met 1 juni 2020.